Címlap Helyi esélyegyenlőségi program
Ma 2021. január 16., szombat, Gusztáv napja van.
Holnap Antal és Antónia napja lesz.
Helyi esélyegyenlőségi program PDF Nyomtatás E-mail
Önkormányzat - Közérdekű információk

     A Magyar Köztársaság Alkotmányának 54. §. (1) bekezdése szerint minden embernek veleszületett joga van az élethez és az emberi méltósághoz, amelyektől senkit sem lehet önkényesen megfosztani. Az Alkotmány 70/A. §-a értelmében a Magyar Köztársaság biztosítja a területén tartózkodó minden személy számára az emberi, illetve az állampolgári jogokat, bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, nyelv, vallás, politikai, vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül.

     A 2003. évi CXXV. törvény 63. § (5) bekezdése értelmében a települési önkormányzat helyi esélyegyenlőségi programot fogadhat el, amelyben elemzi a településen élő hátrányos helyzetű csoportok helyzetének alakulását, és meghatározza az e csoportok esélyegyenlőségét elősegítő célokat, kiemelt figyelmet fordítva a lakhatásra, oktatásra, egészségügyre, foglalkoztatásra, valamint a szociális helyzetre. A helyi esélyegyenlőségi program tartalmazza a célok megvalósításának forrásigényét és végrehajtásuk tervezett ütemezését is.

     Fentiek figyelembevételével Kétbodony község Önkormányzata a társadalmi esélyegyenlőségek csökkentése érdekében megfogalmazta Esélyegyenlőségi Programját.

    Helyi Esélyegyenlőségi Program

     Határozat Kivonat

     Elkészítési Jegyzék

     Elfogadás