Címlap Rendeletek Az ASP projekt bemutatása
Ma 2021. január 22., péntek, Vince és Artúr napja van.
Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.
Az ASP projekt bemutatása PDF Nyomtatás E-mail
Önkormányzat - Rendeletek

Az ASP projekt bemutatása

Kétbodony Község Önkormányzata a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program keretében támogatást nyert a KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01310 azonosító számú " Kétbodony Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása" című pályázatával. A támogatói okirat 2017. 07. 26-án aláírásra került Miniszterelnökséggel.

A vissza nem térítendő támogatás összege: 7.000.000,- Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt megvalósítási helyszínei: A Kétbodonyi Közös Önkormányzati Hivatal kétbodonyi, szentei, kisecseti, szátoki, tereskei és nógrádsápi kirendeltségei.

A projekt célja, hogy Kétbodony Község Önkormányzata és a társult önkormányzatok sikeresen csatlakozzanak az Önkormányzati ASP rendszerhez. A projekt megvalósítása során sor kerül az ASP rendszer helyi működtetési feltételeinek (műszaki, technikai, infrastrukturális) kialakítására, az Önkormányzatok munkatársainak felhasználói oktatására, a bevezetett rendszerek adatfeltöltésére (szakrendszerek migrációjára), működtetési keretek kialakítására (szabályzatok alkotása, módosítása), valamint a szolgáltatási szerződés megkötésére a Magyar Államkincstárral.

A következő szakrendszerekhez csatlakozunk:

  • iratkezelő rendszer,
  • gazdálkodási rendszer,
  • ingatlanvagyon-kataszter,
  • önkormányzati adórendszer
  • ipar- és kereskedelmi rendszer,
  • hagyatéki leltár rendszer,
  • elektronikus ügyintézési portál rendszer.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. június 30.

A projekt célja az adminisztratív terhek csökkentése, az önkormányzati ASP központhoz történő csatlakozás kiépítése az egységesített önkormányzati elektronikus ügyviteli megoldások bevezetése érdekében.

A projekt főbb elemei:
Eszközbeszerzés: A Kétbodonyi Közös Önkormányzati Hivatal csak részben rendelkezik az ASP Korm. rendelet 2. számú mellékletében foglalt paraméterekkel bíró, az önkormányzati ASP rendszer szakrendszereinek használatához szükséges eszközökkel, ezért a projekt során kártyaolvasók, munkaállomások, monitorok és egyéb számítástechnikai eszközök beszerzése valósul meg.
Működésfejlesztés és szabályozási keretek kialakítása: A projekt megvalósítása során megtörténik az Informatikai Biztonsági Szabályzat, az Iratkezelési szabályzat, valamint a Hivatalban használt érintett szabályzatok ASP működési rendjéhez való igazítása.
Önkormányzatok elektronikus ügyintézéséhez kapcsolódó feltételek kialakítása: Megtörténik az ASP elektronikus ügyintézési szolgáltatás rendszeréhez való csatlakozás és ennek segítségével az iparűzési adó-bevallás ügytípus elektronikus ügyintézési szolgáltatás nyújtása a vállalkozások felé az ASP tájékoztatási portálon megjelölt módon.
Önkormányzati szakrendszerek adatminőségének javítása, migrációja: Megfelelő minőségű, átadható adatállomány, sikeres migráció/adatbetöltés az egyes szakrendszerek tekintetében. Azok a szakrendszerek kerülnek migrálásra, amelyeket az önkormányzat jelenleg is használ. A migrációt ASP központ által központilag meghatározott módszertan alapján, központi támogatás segítségével végezzük.
Tesztelés, élesítés: A kialakításra kerülő szolgáltatások működésének megfelelősége, valamint a migrált adatok tesztelése, ellenőrzése tesztforgatókönyv alapján történik, mely a rendszerek élesítésével, valamint a Szolgáltatási Szerződés megkötésével zárul.
A projekt eredményeképpen Kétbodony Község Önkormányzata sikeresen csatlakozik az ASP rendszerhez.