Címlap Turizmus Programok a Cserhát Erdei Iskola ajánlatában
Ma 2020. augusztus 13., csütörtök, Ipoly napja van.
Holnap Marcell napja lesz.
Programok a Cserhát Erdei Iskola ajánlatában PDF Nyomtatás E-mail
Kétbodonyról - Turizmus

Kétbodony: mára gyerekek ezrei őrzik szép emlékként a település nevét, hiszen 1995-től fogadunk erdei iskola, táborozás vagy osztálykirándulás céljából érkezőket.

Minősített erdei iskolás programokat 10 éve szolgáltatunk korcsoportonként iskolásoknak és óvodásoknak egyaránt. Játszva tanulni, mesélve okosodni, ó ez sokkal csodásabb dolog, mint az iskolapadban, - mondják a gyerekvendégek, és hogy biztos, hogy így is van azt bizonyítják azok a kirándulások, amelyeket ők kezdeményeznek a családban, hogy újra itt legyenek, és megmutassák szülőknek, testvéreknek kedves emlékeik színhelyét. 10 év hosszú idő, ami alatt folyamatosan dolgoztunk, hogy többet, jobbat nyújthassunk az iskoláknak.

Kiváló programvezetőink elvarázsolják a csoportokat, a foglalkozások sikerét a 98%-on kitöltött tesztlapok igazolják.

Minden együtt van, ami szükségeltetik: hegyek, erdők, patakok, tavak, állatok, mezők.

Itt a néprajz, és a hagyományok még nem meseként, hanem valóságként élnek. Saját tájház, melynek udvarán májfa állítás, vagy szüret részesei is lehetnek, továbbá bognárműhely (amiből az országban is kevés van) várak, a történelem nagy tudói, Nógrád, Drégely, Hollókő, Szanda.

A falu határában zajlott Rákóczi Fejedelem 1710-es csatája. Itt történelmet tanulni kézenfekvő és egyszerű. Olyan nagy írók nyomában járunk, mint Balassi, Madách, Mikszáth.

Gyönyörködhetünk Glatz Oszkár világszép képeiben, vagy ámulhatunk a magyar Afrika múzeumban járva. Csodálhatunk kultikus helyeket, templomokat és sztupát. Főzhetnek palóc ételt, süthetnek kemencébe, és csoda érdekes a honfoglalás-kori fegyverek bemutatója is, főleg, ha a fegyvereket a gyermekek maguk is kipróbálhatják.

Vendégeink 70%-át visszajáró iskolák adják, és ez sokat elárul rólunk, ezek szerint érdemes visszajönni hozzánk. Évente újabbnál- újabb akciókkal lepjük meg törzsvendég iskoláinkat, ezt Önök is tapasztalhatták, és igénybe is vették. Szeretettel várjuk Önöket Erdei Iskolánkba.

 

Aktuális katalgusunkat letöltheti ha ide kattint.

Kukkantó - A Cserhát Erdei Iskola és Óvoda Hírmondója

Árlista (Érvényes 2010. szeptembertől)

 

 

Forrás: http://www.cserhatreklam.hu